Değerli dostlar, kendi iç dünyamızdaki çatışmalar, başarımızı engellemektedir. Halk deyimiyle bir tarafımız kalk gidelim der, bir tarafımız otur oturduğun yerde halt etme der. İşte bu iç çatışmalarımızın sonucu oluşan bir durumdur
Eğer odaklanacak bir hedefimiz ve bu hedefe bizi götürecek araçlarımız olmasına rağmen istediğimize ulaşamıyorsak bu iç çatışmalarımızdan kaynaklanan bir durumdur.
Başarının %80 i psikolojiden %20 si ise yaptığımız eylemlerden ötürüdür bunu böyle bilelim. İç çatışmalarımız aynen mehter marşı gibi bizi bir adım ileri iki adım geri götürür. Ben bu işi kendimi adadım fakat neden başaramıyorum soruları beynimizi kemirir durur. Bu iş benim uzmanlık alanım neden başarısızım diye dizimizi döver dururuz. İçimizde ciddi bir başarılı olma arzusu var, başarılı olmak için araçlarımız var fakat neden neden neden soruları kafamızı kemirir durur?
İçimizdeki ses başarılı olursan reddedilirsin, insanlar senden uzaklaşır, sevilmezsin diye seslenir seslenir içimize bir acaba düşer ki o hayallere ve başarıya giden yoldaki yol kesici işbaşındadır.
Bunlar birbiriyle çelişen şeylerdir bu çelişkilerimizden nasıl kurtulabiliriz
İçimizdeki biz başarılı olamayacağımızı söylüyor, aklımız ise “hayır hedeflerin var onlara ulaşma için çabalamalısın” diyor. Ya da yaşadığınız eski deneyimlerimiz nedeniyle içimizdeki korku baskın çıkmaya çalışıyor. Ya da para kazanmanın veya ekonomik açıdan başarılı olmamızın manevi açıdan anlamı olmadığı düşüncesi sarıyor her tarafımızı. İşte bütün bunlar bize iç çatışma yaşadığımızı gösteriyor.
Bu durumdan kurtulmanın çaresi, içimizdeki jeneratörün çalışma düğmesine basmaktır. İçimizdeki jeneratörü çalıştırmak ise bu iç çatışmalardan kurtulmak demektir. Bu durumun ne olduğunu net olarak anlamalıyız. Bu çelişkilerimizi tanımlayıp aynı çizgiye getirmeliyiz. Hayatımızla değer verdiğimiz şeyler aynı çizgide olmalıdır bizim için değer verdiğimiz şeylerle hayatımız aynı çizgide olmalıdır. Bunu yaptıktan sonra artık hayatımıza renk gelecektir aksiyon gelecektir.
Aynı zamanda her istediğimi her zaman yapayım diyorsanız veya hiçbir şeye bağlanma istemiyorum diyorsanız, buna asla sahip olamazsınız. Bu iç çatışmanın çözülmesi gerekiyor. Bu iç çatışmaların üstesinden gelincede başarı gelecektir. Gördüğünüz iyiliğin aynısını da başkasına yapın